Vendég

Yuriy Pivovarov

Bio: 

Yuriy Pivovarov Moszkvában született 1990-ben. Az Oroszországi Állami Egyetemen filozófiából szerzett diplomát. 2013 óta dolgozik vezető segédoperatőrként filmes projektekben. 2018 óta Marina Razbezskina és Mihail Ugarov dokumentumfilmes és színházi iskolájának hallgatója.

Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Az ideológia titkára
Event: 
Lezáratlan múlt: bűn, ideológia és erőszak

Barbora Berezňáková

Bio: 

Barbora Berezňáková a pozsonyi Előadóművészeti Egyetemre, a NYFA filmrendezői kurzusára, valamint a valenciai BBAA, UPV animáció és film szakára járt. Barbora különböző televíziós dokumentumfilmeken és internetes videókon dolgozott civil szervezetek számára rendezőként vagy vágóként. Készített ezen felül videóinstallációkat, galériavetítéseket és videóklipeket. A történetmondás új módszereivel és a műfajok közötti határok átlépésével kísérletezik a dokumentumfilmezésben.

Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Meg sem történt
Event: 
Lezáratlan múlt: bűn, ideológia és erőszak

Ronja Hemm

Bio: 

Ronja Hemm Bambergben nőtt fel, a mainzi University of Applied Sciences diákjaként időalapú-médiát tanult, és főként a dokumentumfilmes formanyelv tanulmányozásában mélyült el. A Saját érdekedben című film a diplomafilmje.

Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Saját érdekedben
Event: 
Családi ügyek: generációs különbségek és életutak

Wizner Balázs

Bio: 

Wizner Balázs (1972) szociológus, dokumentumfilm-készítő. Korábban az MTA Szociológia Intézetének kutatója, majd a Metaforum Film Stúdió vezetőjeként dokumentumfilmeket, társadalmi célú reklámokat készített. Jelenleg videós újságíróként (AFP), operatőrként dolgozik dokumentumfilmekben és oral history kutatásokban.

Selected filmography: 
2018 - Idegen hangok (short documentary)
2012 - Bosznia, Bosznia! (co-director, scriptwriter)
2009 - Kínai gyors (documentary series)
Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Végstádium
Event: 
Q&A Wizner Balázzsal és Gaal Ilonával, a Végstádium rendezőivel

Gaal Ilona

Bio: 

Gaal Ilona szociológus és újságíró, tíz éve dolgozik a hospice-ellátásban a betegek melletti önkéntesként és kommunikációs szakemberként. A Végstádium az első dokumentumfilmje.

Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Végstádium
Event: 
Q&A Wizner Balázzsal és Gaal Ilonával, a Végstádium rendezőivel

Hajdú Eszter

Bio: 

Hajdú Eszter Portugáliában és Magyarországon élő rendező, forgatókönyvíró és producer. Rendszeresen tart egyetemi előadásokat, műhelymunkákat és mesterkurzusokat filmművészetis hallgatóknak és emberi jogi aktivistáknak. Filmjei társadalmi és politikai tabukat feszegetnek.

Selected filmography: 
2018 - Hungary 2018
2013 - Judgement in Hungary
2010 - Demon Hands
2008 - A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció
Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Barta Tamás - Siess haza, vár a mama
Event: 
Beszélgetés a Barta Tamás - Siess haza, vár a mama c. film kapcsán

Dobray György

Bio: 

Dobray György (szül. 1942, Budapest) 1965-ben végzett a Film Akadémia Filmművészeti tanszékén. A Magyar Televízió megbízásából készített dokumentumfilmet, ismeretterjesztő filmet és filmadaptációt, a Magyar Filmprodukciós Vállalat számára pedig fikciós filmeket. Jelenleg dokumentum- és tévéfilmeken, valamint egy fikciós filmen dolgozik. 2010-ben Balázs Béla díjjal tüntették ki.

Selected filmography: 
2018 - Ketten
2017 - Próbajáték
2005 - Gólyamese
2002 - Szerelem utolsó vérig (feature fiction)
1990 - K2
1988 - Szerelem második vérig (feature fiction)
1988 - K
1985 - Szerelem első vérig (feature fiction)
Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Kövek
Event: 
Interjú Dobray Györggyel, a Kövek rendezőjével

Oláh Judit

Bio: 

Oláh Judit (szül. 1978, Budapest) filmtudomány szakon végzett az ELTE-n. Rendezett rövidfilmeket és dolgozott forgatókönyv-konzultánsként is. A Visszatérés Epipóba az első egész estés dokumentumfilmje.

Selected filmography: 
2014 - Beauty Queen (short fiction)
2013 - Loop (short fiction)
2013 - Leaving (short fiction)
Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Visszatérés Epipóba
Event: 
Visszatérés Epipóba (HBO Documentaries) mesterkurzus

Surányi András

Bio: 

Surányi András játékfilmek, dokumentumfilmek, televíziós és rádiós produkciók rendezője, Pulitzer-díjas alkotó, az Európai Filmakadémia külsős tagja. Filmjei számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek sikerrel.

Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Tanulmányok a migrációról
Event: 
Segíthetnek-e a nemzetközi együttműködések a menekülteken?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Vendég csatornájára