Dobray György

Oszd meg verziós élményeidet

Bio: 

Dobray György (szül. 1942, Budapest) 1965-ben végzett a Film Akadémia Filmművészeti tanszékén. A Magyar Televízió megbízásából készített dokumentumfilmet, ismeretterjesztő filmet és filmadaptációt, a Magyar Filmprodukciós Vállalat számára pedig fikciós filmeket. Jelenleg dokumentum- és tévéfilmeken, valamint egy fikciós filmen dolgozik. 2010-ben Balázs Béla díjjal tüntették ki.

Selected filmography: 
2018 - Ketten
2017 - Próbajáték
2005 - Gólyamese
2002 - Szerelem utolsó vérig (feature fiction)
1990 - K2
1988 - Szerelem második vérig (feature fiction)
1988 - K
1985 - Szerelem első vérig (feature fiction)
Event Date & Location: 
Title: 
Rendező
Role: 
Film Reference: 
Kövek
Event: 
Interjú Dobray Györggyel, a Kövek rendezőjével