## in English

PEOPLE IN NEED / RÁSZORULTAK
Fotók Afganisztánból, Kubából és a Cseh Köztársaságból

A fotókat készítették:
Afganisztán - Iva Zímová
Kuba - biztonsági okokból a szerző neve nem publikus
Cseh Köztársaság - Karel Cudlín, Mária Kraciková

"Amikor a csehek segítségre szorultak, a világ nem fordított hátat. Most, hogy már talpra álltunk, erkölcsi kötelességünk másokon segíteni."
Jaromir Štětina, Cseh szenátor, People in Need Alapítvány alapító tagja

A People in Need (PIN) egy cseh civil szervezet, amely az emberi jogok és a demokrácia égisze alatt nyújt segítséget a rászorulóknak segélyek és fejlesztési hozzájárulások formájában. A Cseh Köztársaságban és Szlovákiában a szervezet információs és oktatási, valamint társadalmi integrációs programokat szervez. Ezen a szakterületen a PIN az egyik legnagyobb szervezet a poszt-kommunista európai régióban, és az elmúlt tizennégy évben harminchét országban valósított meg különböző projekteket.

A Segélyezési és Fejlesztési Iroda - 2005/06-ban segélyszállítmányokat és fejlesztési segítséget nyújtott afganisztáni, örmény, csecsen, etiópiai, grúziai, jordániai, iráni, iraki, namíbiai, romániai, szerbiai, sri-lankai és üzbegisztáni irodáin keresztül.

One World Emberi Jogi Filmfesztivál - 15 cseh városban évente több mint 50000 érdeklődő nézte meg a dokumentumfilmeket, illetve vett részt a 664 tanár közreműködésével szervezett One World az Iskolákban nevet viselő oktatási programon.

Emeri Jogok és Demokrácia Iroda - azon munkálkodik, hogy tájékoztasson, és támogassa a békés, demokratikus átalakulást, valamint a cseh demokrácia kialakulásának pozitív és negatív oldalainak megvilágításával tájékoztassa és támogassa Fehéroroszországot, Burmát, Kubát, Moldvát és Ukrajnát.

Szociális és Oktatási Terepmunka - Olyan programok, amelyek a társadalmi kirekesztés és gettósodás destruktív hatásai ellen küzdenek, egy ötven fős szociális munkásokból, oktatókból és jogászokból álló csapattal, a Cseh Köztársaság húsz régiójában működnek. A "Variants" Oktatási Program keretében, a társadalmi kirekesztés enyhítését célzó, különféle tanítási segédanyagok, tréningek, játékok valamint e-oktatás segíti az "interkulturális és globális oktatási fejlesztő programot".

A PIN 1992-ben alakult, amikor a cseh bársonyos forradalom vezető alakjai és ellenzéki újságírók megalapították az Epicentrum Alapítványt, amelyhez 1994-ben csatlakozott a Cseh Televízió és az alapítvány "People in Need" néven folytatta tevékenységét. A PIN elsődleges célja a kezdetektől az volt, hogy segélyeket és fejlesztési segítséget nyújtson, illetve növelje a társadalmi összetartást. A PIN már tizenhárom éve szervez kampányokat, amelyeknek az a célja, hogy elfogulatlan információt biztosítson a média és a társadalom számára. A PIN meggyőződése, hogy a kampányok, információs projektek hozzájárulnak és elősegítik egy jól informált, elfogulatlan civil társadalom kialakulását Csehországban és külföldön egyaránt.

www.pinf.cz