## in English

A Verzió díjat a közönség szavazatai alapján Aleksandar Manic filmje, a macedón cigányok legekre törekvéseit bemutató Sutkai bajnokok nyerte.

Legjobb Magyar Verzió Film Lakatos Róbert Moszny című portréfilmje kapta. Egy magányos férfi gyengéd és figyelmes ábrázolása, aki ragaszkodik értékeihez e változó világban.

A Dunadíjat Hanna Polak és Andrzej Celinski: A pályaudvar gyermekei c. alkotásnak ítélte. "A megrendítő film felhívja a figyelmet azokra a gyerekekre, akik Moszkva utcáin élnek. A figyelem felkeltésén túl azonban konkrét segítő szándék is vezérli a rendezőt, miszerint alapítványán keresztül enyhíteni kíván az utcagyerek sorsán. Ehhez a nemes célhoz nyújt segítséget a Duna Televízió azzal, hogy A pályaudvar gyermekei c. dokumentumfilmet műsorára tűzi bízva abban, hogy a világban megérint olyan nézőket, akik a rendező szándéka mellé állnak. A Televízió fontosnak tartja az emberi jogok tiszteletben tartását, az emberhez méltó életet és elítéli az embertelen bánásmódot bárhol is legyen az a világban. Külön figyelmet érdemel a Televízió számára a gyerekek sorsát befolyásoló mindennemű pozitív kezdeményezés, ezért támogatja Hanna Polak és Andrzej Celinski dokumentumfilmjét." - áll a Duna Televízió indoklásában.

..................

43 film 31 országból, 32 premier 4 nap alatt

Verzio Retrospektív: 15 film a spanyol polgárháborúról

Nyitóest: 2006. november 8., este 7 óra, Toldi mozi
Köszöntőt mond: Jancsó Miklós filmrendező
Fesztiválnyitó film: A pályaudvar gyermekei - rendező: Hanna Polak, Andrzej Celinski (Lengyelország, 2004), Oscar-jelölés 2005
Díszvendégünk: Hanna Polak

Fesztiválközpont: Toldi mozi (Budapest V., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)
Verzió Retrospektív helyszíne: Örökmozgó Filmszínház (Budapest VII., Erzsébet krt. 39.)

Egyszeri belépő | 500 - 800 forint
Verzió bérlet | elővételben: 2.500.- november 9-től: 3.500.-
Bérlet váltható november 2-tól.