Szemek mögött rejtőző történet - Interjú A titkos erdőm rendezőjével, Niina Brandttal

Orosz Anna 2017. december 21. csütörtök
Lauri legszívesebben erdőkben sétálva, a madarak hangját hallgatva engedi szabadon gondolatait, amik a későbbiekben versekké formálódnak. A néző megérezheti A titkos erdőm című dokumentumfilm főszereplőjéből áradó békességet, amivel könnyedén azonosulhat, és amellett, hogy közelről megfigyelheti egy autizmussal élő fiatal fiú mindennapjait, sokkal inkább az összetett személyisége,...

Az erdő hangjait figyelve

Elettra Repetto 2017. december 14. csütörtök
Egy különleges élmény, hogy Lauri fantáziadús és kifinomult gondolatait hallgatni, egy kiváltság, amelyet Niina Brandt A titkos erdőm című film rendezőjének köszönhetün. A film egy költői történet szeretetről, csendről, mély és erős érzelmekről, szabad akaratról és megértésről, melyet az idei Verzión vetítettek.

A meghiúsult kínai álom – Interjú David Borensteinnel, az Álombirodalom rendezőjével

Nagy Panni 2017. december 14. csütörtök
David Borenstein antropológusként végzett a City University of New York-on, majd Fulbright-ösztöndíjasként tanulmányozta Kínában az urbanizációt és ingatlanspekulációt. Az ingatlan-beruházások rohamos léptékben szaporodtak, falvak tűntek el, helyettük luxusvárosokat húztak fel a semmiből, melyeknek felvirágoztatására külön szórakoztatóipar épült. Ekkor ismerkedett meg a film főszereplőjével,...

A sport lényege elveszett Izraelben: Beszélgetés Maya Zinshteinnel, a Színtiszta csapat rendezőjével

Elettra Repetto 2017. december 01. péntek
A Színtiszta csapat  már az első képkockánál megragadja a figyelmet, és nem ereszti az utolsó percig. Amikor felkapcsolják a lámpát a moziteremben, a nézőben olyan érzéseket kelt, amivel nem tud mit kezdeni. Ahogy Maya Zinstein fogalmaz, ahhoz, hogy változtassunk a dolgokon, ezeket az összetett érzéseket cselekvésekké kell alakítani.

A VERZIÓ ARCAI // Astrid Danielsson

2017. november 20. hétfő
A Verzió viszonylag kis csapata lelkes, elhivatott tagokból áll, akik a fesztivál előkészítésén dolgoznak néhány nagyon intenzív hónapon keresztül - vagy éppen egész évben. Mini-interjú sorozatunkban bemutatunk néhány, a kulisszák mögött dolgozó stábtagot  - kicsit jobban megismerve kapcsolatukat a Verzióval és a dokumentumfilmekkel.

Iraki napló. Nori Sharif öt éve a halál háromszögében

Tóth Rebeka 2017. november 16. csütörtök
A 14. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál nyitóestjén egy igen különleges filmet tekinthettünk meg. Zaradasht Ahmed filmjében, a Nincs hová bújnodban (Nowhere to Hide) Irak középső térségébe nyerhetünk betekintést, azaz a halál háromszögébe, ahol a dokumentumfilm öt éven át kíséri figyelemmel egy ápoló, Nori Sharif életét.

Mit látszik a poros arcokon?

Szabó Attila 2017. november 16. csütörtök
A Por című filmet nézve több mindenre figyelhetünk. Az első réteg, ami meglátszik, az egy távoli ország távoli világa. 8-10 éves gyerekek dolgoznak a téglák között olyan természetességgel, hogy egy idő után már a néző sem kérdőjelezi meg ennek a létjogosultságát.

A VERZIÓ ARCAI // Tarján Dina

2017. november 15. szerda
A Verzió viszonylag kis csapata lelkes, elhivatott tagokból áll, akik a fesztivál előkészítésén dolgoznak néhány nagyon intenzív hónapon keresztül – vagy éppen egész évben. Miniinterjú sorozatunkban bemutatunk néhány, a kulisszák mögött dolgozó stábtagot, hogy kicsit jobban megismerjük kapcsolatukat a Verzióval és a dokumentumfilmekkel.

A VERZIÓ ARCAI // Szirony Szabolcs

2017. november 15. szerda
A Verzió viszonylag kis csapata lelkes, elhivatott tagokból áll, akik a fesztivál előkészítésén dolgoznak néhány nagyon intenzív hónapon keresztül – vagy éppen egész évben. Miniinterjú sorozatunkban bemutatunk néhány, a kulisszák mögött dolgozó stábtagot, hogy kicsit jobban megismerjük kapcsolatukat a Verzióval és a dokumentumfilmekkel.

Nincs hová bújnod a Verzió elől

Szabó Attila 2017. november 14. kedd
A Verzió nyitófilmje egy iraki kórházi ápolóról szól és arról, hogyan élte túl a az ISIS és más iraki milíciák között zajló háborút. Kifejező nyitánya ez egy olyan fesztiválnak, ahol a körülöttünk lévő társadalmi problémákkal, a terhes múlttal és a saját legemberibb dolgainkkal nézhetünk szembe.